duntelco1
مشاوره تحصيلي

آزمون عملي ارشد طراحي شهري چگونه است و چه زماني برگزار مي‌شود؟ برخي از رشته‌هاي كنكور كارشناسي ارشد از جمله رشته طراحي شهري، علاوه بر آزمون كتبي داراي آزمون عملي نيز مي‌باشند تا توانمندي‎‎‌هاي علمي داوطلبان بيشتر مورد بررسي قرار گيرد. متقاضياني كه در جلسه كنكور كارشناسي ارشد حضور داشته‌اند و پس از شركت در اين آزمون مجاز به انتخاب‌رشته در كد رشته محل‌هاي باآزمون عملي شده‌اند، مي‌توانند با درج رشته طراحي‌ شهري در فرم انتخاب‌رشته خود و در نهايت اطلاع از زمان و نحوه حضور در جلسه آزمون، با آمادگي كامل براي پاسخگويي به سوالات در جلسه آزمون كتبي نيز حضور داشته باشند. در ادامه همراه ما باشيد تا با جزئيات آزمون عملي كنكور ارشد طراحي شهري آشنا شويم.

 منبع: آزمون عملي ارشد طراحي شهري

آزمون عملي ارشد طراحي شهري

رشته‌طراحي‌شهري براي دانشجويان شهرسازي و معماري، بسيار جذاب است و طرفداران زيادي دارد. در مقطع كارشناسي ارشد براي رشته‌طراحي‌شهري در دانشگاه‌هاي دولتي، ظرفيتي تقريبا 100 نفر در نظر گرفته‌شده‌است كه همين موضوع فضاي رقابتي را ايجاد كرده‌است.

آزمون كارشناسي ارشد در برخي رشته‌ها در دو سطح تئوري و اسكيس و در دو بازه زماني متفاوت برگزار مي‌شود كه هر يك نيازمند كسب آمادگي متناسب با خود مي‌باشد. 

اسكيس، نقاشي آزاد است كه به سرعت بايد اجرا شود و نتيجه نيز به عنوان يك كار تمام‌شده در نظر گرفته نمي‌شود. در اسكيس و آزمون عملي ارشد طراحي شهري مي‌توان اهداف مختلفي را دنبال كرد. به عنوان مثال مي‌توان صرفا آنچه كه مي‌بينيد را به تصويري بكشيد و يا ايده‌هايي كه در ذهن داريد را با اسكيس نمايش دهيد.

افراد مي‌توانند اسكيس را در هر محيطي تهيه كنند؛ ضمن اينكه قابل اجرا در محيط خشك شامل نقره اي، گرافيت، مداد، زغال چوب و يا پاستل و همينطور با قلم و جوهر، ورودي ديجيتال مانند قلم ديجيتال، قلم توپ، خودكار نشانگر، رنگ آب و روغن مي‌باشد.

اسكيس طراحي شهري در بردارنده اتودهاي انتزاعي تا راهكارهاي اجرايي است. بسيار مهم است كه در اسكيس طراحي شهري جنبه‌هاي هنري و زيبايي شناختي در كنار جنبه‌هاي عملكردي مورد توجه قرار گيرد.

در واقع در اسكيس‌ شهري، طرح‌ايجاد‌شده بايد با ايده‌پردازي در مورد فضاهاي شهري همراه باشد. نبايد آثاري از كپي و تقليد از برخي مفاهيم‌عام در اسكيس‌ شهري ديده شود. اسكيس و آزمون عملي ارشد طراحي شهري مقياس‌هاي متقاوتي از كلان تا خرد را در مي‌گيرد.

 

طراحي شهري

طراحي شهري در موضوعات طراحي شهرها، خيابان‌ها و فضاها را در بر مي‌گيرد. اين فرآيند مشاركتي و چند رشته‌اي است كه براي شكل‌دادن به محيط فيزيكي براي زندگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از سويي ديگر طراحي شهري براي مكان‌هاي متنوعي اعم از شهرها، محله‌هاي مسكوني، حومه‌‌ها، زمين‌هاي چمن‌زار در حاشيه‌هاي روستاها، شهرك‌هاي صنعتي و حتي اطراف ايستگاه‌هاي قطار، رودخانه‌ها و كانال‌ها انجام مي‌شود.

در واقع طراحي شهري، ماهيت ساختمان‌ها و فضاهاي بين آن ها را تعريف مي‌كند. در يك تعريف كلي طراحي شهري الهام مي‌گيرد، نشان مي‎‌دهد و تعريف مي‌كند كه چگونه مي‌توان يك مكان را بهبود بخشيد.

عوامل موثر در طراحي شهري

در ادامه به مهم‌ترين عوامل تاثيرگذار در آزمون عملي ارشد طراحي شهري اشاره كرده‌ايم:

  • مقياس : عامل مقياس در اسكيس طراحي شهري، در بردارنده مكان‌ها، فضاها، خانه‌ها و ساختمان‌ها مي‌باشند و شامل آنچه كه در اكولوژي پديد به وجود مي‌آوردند، هستند.
  • زمان : عامل زمان در طراحي شهري شامل سه جنبه شناسايي الگوهاي‌فعاليتي در دوره‌هاي زماني، شناخت عناصر ساختاري شهر و حفظ آن‌ها و يادگيري مديريت زمان و زمان‌بندي اجرا در پروژه‌هاي توسعه شهري مي‌باشد.
  • فضا: هدف از فضا در طراحي شهري، فضاهايي در ميان ساختمان‌ها است كه ساخته‌نشده‌است. 
  • نظام ها : نظام‌هاي گوناگون به لحاظ عملكردي و كالبدي با يكديگر تلفيق شده‌اند و حياطي يكسان را در محيط ايجاد كرده‌اند.

الزامات اسكيس طراحي شهري

بر اساس رويه كنكور كارشناسي ارشد و همينطور چالش‌هايي كه دانشجويان موفق با آن روبه رو بوده‌اند، موفقيت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري، نيازمند چهار مهارت زير است:

  • بيان گرافيكي
  • تصور ذهني و پرسپكتيو
  • تحليل و ايده پردازي
  • حل سوال 
 

بيان گرافيكي

از ابزارهاي اساسي براي بيان اسناد متفاوت شامل تحليل‌ها، ايده‌ها، پلان‌ها، مقاطع و بيان تصويرهاي متناسب از فضاها بيان گرافيكي مي‌باشد. 

 

تصوير سازي فضايي و پرسپكتيوسازي شهري

ترسيم پرسپكتيوهاي شهري به نوعي جوهره طراحي به شمار مي‌رود. به طوري كه تصورات‌ذهني از فضاهاي متفاوت در قالب پرسپكتيو بر روي كاغذ تبديل به خطوط معنادار مي‌‌شود. در پرسپكتيو اول بايد خط افق، نقطه و خطوط گريز مورد توجه قرار بگيرد.

 

تحليل و هدف گذاري و ايده پردازي

تحليل به معناي سنجش، آناليز و ارزيابي داده‌ها است. در آزمون عملي ارشد طراحي شهري بايد به وضع موجود در يك فضاي‌شهري توجه كنيد. اينكه چه مشكلات و مسائلي در آن وجود دارد كه مجدد بايد طراحي شود. 

 در تحليل يك مسئله در طراحي شهري، مي‌توان از معيارهاي گوناگوني بر اساس اهداف اوليه‌اي كه به دست مي‌آيد، استفاده كرد. اين معيارها به صورت زير دسته‌بندي مي‌شوند:

  • كالبدي: توده، تعادل، دانه بندي، تطابق‌فرمي، گونه‌شناسي، فرم و اكولوژي
  • فضايي: هندسه فضا، تركيب، فرم، جهت و مقياس تركيب، ارتباط ساختار، تعيين فضايي، سلسله مراتب، تسلط فضايي و …
  • بصري: ديد، تنوع، ديد استراتژيك، جهت‌دهي، ارتباط، تناسبات، مقياس، استحكام بصري و ..
  • اجتماعي و ادراكي: قرارگاه‌هاي رفتاري، گروه‌هاي اجتماعي، امنيت، زمان، مطلوبيت، رويدادپذيري و …
  • كاربري و فعاليت: گوناگوني، ظرفيت، سازگاري، تداوم، مقياس، بهسازي، نوسازي و …
  • دسترسي: نفوذپذيري، سلسله مراتب، شبكه و ساختار، تركيب ، حمل و نقل و …
  • زيست محيطي: شبكه اكولوژي، نظم خاك، نظم گياه، نظم آب، توپوگرافي و …

توجه

در واقع ابعادي كه در قسمت فوق به آن اشاره كرده‌ايم، در كنار توقعات فضايي از هر فضاي شهري، به ايده‌ها جهت مي‌دهند. در نهايت نيز مي‌توان با استفاده از بيان گرافيكي مناسب و خاص اقدام به حل مساله كرد.

صرفا حل‌مساله با در نظر‌گرفتن اين ابعاد كافي نيست و ايده‌پردازي در مورد فضاهاي شهري بسيار حائز اهميت است. به عنوان مثال اگر موضوع آزمون عملي ارشد طراحي شهري حل مسائل فضاي شهري باشد، بايستي به كه ايده‌پردازي و خلق فضاي جديد كه مورد استقبال مردم است، پرداخته‌شود.

در نهايت مي‌توان گفت تسلط بر بيان گرافيكي و اسنادهاي مختلف در كنار ايده‌پردازي و تحليل مسئله بسيار مهم است و هر يك ديگري را تكميل مي‌كند تا اسكيس طراحي شهري به مجموعه‌اي كامل تبديل شود.

 

توانايي حل مسائل متفاوت

در برخي مواقع بايد در آزمون عملي ارشد طراحي شهري مسائل متفاوتي كه در يك فضا وجود دارد، حل شود. به عنوان مثال ممكن است موضوع يكنواختي و بي‌روحي يك فضا سبب استقبال كم مردم از آن شده‌باشد.

در اينصورت با طراحي شهري بايد از طريق تزريق فعاليت‌هاي گوناگون شامل تفريحي و تجاري و يا روش‌هاي ديگري از جمله افزايش پوشش گياهي زندگي را به اين فضا برگرداند.

گاهي حتي اين موضوع با برخي تغييرات كوچك همچون اضافه‌كردن يك فلاور باكس حل مي‌شود. اما گاهي ديگر نيز به تغييرات اساسي همچون تغيير كاربري و يا تخريب فضا و تبديل آن به فضايي ديگر نياز است.

زمان و نحوه برگزاري آزمون عملي ارشد طراحي شهري

سازمان سنجش آموزش كشور به عنوان مجري كنكور كارشناسي ارشد، زمان برگزاري آزمون عملي در تمامي رشته‌ها را در قالب اطلاعيه‌هايي از طريق سايت سنجش منتشر مي‌كند.

در صورتي كه داوطلب در زمان اعلام‌شده براي آزمون عملي ارشد طراحي شهري در جلسه آزمون حضور نداشته‌باشد؛ نمره صفر براي او در نظر گرفته مي‌شود. در اين صورت تنها نمره كتبي براي قبولي او در رشته طراحي شهري اعمال مي‌گردد.

تاكنون زمان‌ برگزاري آزمون عملي ارشد رشته طراحي شهري 1402 اعلام‌ نشده‌است؛ اين آزمون در سال‌هاي گذشته در تيرماه برگزار گرديد. احتمالا در سال جاري نيز شاهد برگزاري اين آزمون در تيرماه باشيم.

در نظر داشته باشيد كه تمامي آزمون‌هاي عملي كنكور كارشناسي ارشد در تهران برگزار مي‌گردد. هنرجويان در تمامي رشته‌ها از جمله طراحي شهري، حدود چهار ساعت زمان در اختيار دارند تا طرح خواسته‌شده را اجرا كنند.

داوطلباني كه مايل هستند در آزمون عملي كنكور كارشناسي ارشد طراحي شهري شركت كنند، بايستي كه چند روز قبل از برگزاري اين آزمون، از طريق سايت سنجش كارت ورود به جلسه دريافت كنند.

نحوه شركت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري

داوطلباني كه بر اساس كارنامه اوليه كنكور كارشناسي ارشد، مجاز به انتخاب‌رشته در كد رشته‌هاي امتحاني داراي آزمون تشريحي شده‌اند؛ براي اينكه بتوانند اين كد رشته‌هاي امتحاني را در فرم انتخاب‌رشته خود درج كنند، بايد ابتدا هزينه تعيين‌شده را پرداخت نمايند.

هزينه آزمون عملي ارشد طراحي شهري بر اساس اطلاعيه‌هاي سازمان سنجش در سال گذشته مبلغ 225,000 هزار تومان بوده‌است. متقاضيان بايد براي شركت در آزمون عملي طراحي شهري، همزمان با انتخاب رشته اين مبلغ را نيز پرداخت كنند.

دريافت كارت ورود به جلسه آزمون عملي از طريق سايت سنجش (sanjesh.org) امكان‌پذير است. لازم به ذكر است در اين بازه زماني متقاضيان بايد برگه راهنماي شركت در آزمون كه شامل نحوه برگزاري آزمون عملي ارشد گرافيك، مدت زمان پاسخگويي به سوالات، وسايل لازم و مجاز براي شركت در آزمون و … است را نيز دريافت و مطالعه كنند.

مشاوره آزمون عملي ارشد طراحي شهري

اسكيس بخش بسيار مهم و تعيين كننده‌اي از كنكور طراحي شهري را در برمي‌گيرد كه پس از آزمون نيز در حرفه فرد به عنوان يك طراح شهري بسيار حائز اهميت است.

همانطور كه در اين مقاله به آن پرداختيم، طراحي‌شهري با فرآيند حل مسئله گره خورده‌است؛ در اين ميان براي پيشبرد اين فرآيند از ابزاهاي مختلفي استفاده مي‌شود كه اسكيس يكي از اين ابزارهاست.

در واقع اسكيس بخشي از يك عمل خلاقانه، از شروع طراحي تا تحليل و بررسي گزينه‌ها را در بر مي‌گيرد كه به طراح كمك مي‌كند تا مسير تفكر خود را سازماندهي كند. از سويي ديگر ايده‌ها و تصورات خود را براي خلق فضاهاي شهري مختلف و متنوع بر روي كاغذ پياده‌سازي مي‌كند تا به نتيجه مطلوب كه ناشي از درك صحيح محيط است، دست پيدا كند. در واقع اسكيس زمينه خلق ايده‌هاي جديد را براي دانشجويان فراهم مي‌كند.

در نظر داشته‌باشيد كه اگر تمرينات اسكيس به صورت اصولي پيش بروند، نه تنها اسكيس در ذهن دانشجويان نهادينه مي‌گردد و در ك درستي از آن به دست مي‌آورند، بلكه به راحتي نيز مي‌توانند از مفاهيم آن در آزمون تئوري نيز بهره‌مند شوند.

با بررسي سوالات سال‌هاي گذشته و سير تحول سوالات، اينگونه مي‌توان گفت كه بنيان بسياري از سوالات تخصصي و طراحانه محور شده است اما با در نظر گرفتن عوامل موثر در اين آزمون مي‌توانيد به نتيجه مطلوب خود برسيد.

مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل مي توانند به شما كمك كنند تا بتوانيد خود را براي كسب قبولي در آزمون‌عملي ارشد طراحي‌شهري آماده كنيد. براي ارتباط با كارشناسان مي توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره دانتل استفاده كنيد و پاسخ سوالات خود را از مشاوران دانتل دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آزمون عملي ارشد طراحي شهري مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا متقاضيان تحصيل در رشته طراحي شهري در مقطع ارشد بايد آزمون عملي نيز شركت كنند؟

بله، رشته طراحي شهري از رشته‌هاي مقطع كارشناسي ارشد در دانشگاه‌هاي دولتي، داراي آزمون عملي است.

آيا متقاضيان براي شركت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري بايد كارت ورود به جلسه دريافت كنند؟

چند روز قبل از برگزاري آزمون عملي ارشد طراحي شهري متقاضيان بايد از طريق سايت سازمان سنجش آموزش كشور، كارت ورود به جلسه خود را دريافت نمايند.

آيا شركت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري نيازمند پرداخت هزينه است؟

بله، داوطلبان بايد براي شركت در آزمون عملي كنكور كارشناسي ارشد طراحي شهري، هزينه تعيين‌شده را پرداخت كنند.

منبع: آزمون عملي ارشد طراحي شهري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/14  ] [ ۰۹ ] [ duntelco1 ] [ ]

آزمون عملي ارشد طراحي شهري چگونه است و چه زماني برگزار مي‌شود؟ برخي از رشته‌هاي كنكور كارشناسي ارشد از جمله رشته طراحي شهري، علاوه بر آزمون كتبي داراي آزمون عملي نيز مي‌باشند تا توانمندي‎‎‌هاي علمي داوطلبان بيشتر مورد بررسي قرار گيرد. متقاضياني كه در جلسه كنكور كارشناسي ارشد حضور داشته‌اند و پس از شركت در اين آزمون مجاز به انتخاب‌رشته در كد رشته محل‌هاي باآزمون عملي شده‌اند، مي‌توانند با درج رشته طراحي‌ شهري در فرم انتخاب‌رشته خود و در نهايت اطلاع از زمان و نحوه حضور در جلسه آزمون، با آمادگي كامل براي پاسخگويي به سوالات در جلسه آزمون كتبي نيز حضور داشته باشند. در ادامه همراه ما باشيد تا با جزئيات آزمون عملي كنكور ارشد طراحي شهري آشنا شويم.

 منبع: آزمون عملي ارشد طراحي شهري

آزمون عملي ارشد طراحي شهري

رشته‌طراحي‌شهري براي دانشجويان شهرسازي و معماري، بسيار جذاب است و طرفداران زيادي دارد. در مقطع كارشناسي ارشد براي رشته‌طراحي‌شهري در دانشگاه‌هاي دولتي، ظرفيتي تقريبا 100 نفر در نظر گرفته‌شده‌است كه همين موضوع فضاي رقابتي را ايجاد كرده‌است.

آزمون كارشناسي ارشد در برخي رشته‌ها در دو سطح تئوري و اسكيس و در دو بازه زماني متفاوت برگزار مي‌شود كه هر يك نيازمند كسب آمادگي متناسب با خود مي‌باشد. 

اسكيس، نقاشي آزاد است كه به سرعت بايد اجرا شود و نتيجه نيز به عنوان يك كار تمام‌شده در نظر گرفته نمي‌شود. در اسكيس و آزمون عملي ارشد طراحي شهري مي‌توان اهداف مختلفي را دنبال كرد. به عنوان مثال مي‌توان صرفا آنچه كه مي‌بينيد را به تصويري بكشيد و يا ايده‌هايي كه در ذهن داريد را با اسكيس نمايش دهيد.

افراد مي‌توانند اسكيس را در هر محيطي تهيه كنند؛ ضمن اينكه قابل اجرا در محيط خشك شامل نقره اي، گرافيت، مداد، زغال چوب و يا پاستل و همينطور با قلم و جوهر، ورودي ديجيتال مانند قلم ديجيتال، قلم توپ، خودكار نشانگر، رنگ آب و روغن مي‌باشد.

اسكيس طراحي شهري در بردارنده اتودهاي انتزاعي تا راهكارهاي اجرايي است. بسيار مهم است كه در اسكيس طراحي شهري جنبه‌هاي هنري و زيبايي شناختي در كنار جنبه‌هاي عملكردي مورد توجه قرار گيرد.

در واقع در اسكيس‌ شهري، طرح‌ايجاد‌شده بايد با ايده‌پردازي در مورد فضاهاي شهري همراه باشد. نبايد آثاري از كپي و تقليد از برخي مفاهيم‌عام در اسكيس‌ شهري ديده شود. اسكيس و آزمون عملي ارشد طراحي شهري مقياس‌هاي متقاوتي از كلان تا خرد را در مي‌گيرد.

 

طراحي شهري

طراحي شهري در موضوعات طراحي شهرها، خيابان‌ها و فضاها را در بر مي‌گيرد. اين فرآيند مشاركتي و چند رشته‌اي است كه براي شكل‌دادن به محيط فيزيكي براي زندگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از سويي ديگر طراحي شهري براي مكان‌هاي متنوعي اعم از شهرها، محله‌هاي مسكوني، حومه‌‌ها، زمين‌هاي چمن‌زار در حاشيه‌هاي روستاها، شهرك‌هاي صنعتي و حتي اطراف ايستگاه‌هاي قطار، رودخانه‌ها و كانال‌ها انجام مي‌شود.

در واقع طراحي شهري، ماهيت ساختمان‌ها و فضاهاي بين آن ها را تعريف مي‌كند. در يك تعريف كلي طراحي شهري الهام مي‌گيرد، نشان مي‎‌دهد و تعريف مي‌كند كه چگونه مي‌توان يك مكان را بهبود بخشيد.

عوامل موثر در طراحي شهري

در ادامه به مهم‌ترين عوامل تاثيرگذار در آزمون عملي ارشد طراحي شهري اشاره كرده‌ايم:

  • مقياس : عامل مقياس در اسكيس طراحي شهري، در بردارنده مكان‌ها، فضاها، خانه‌ها و ساختمان‌ها مي‌باشند و شامل آنچه كه در اكولوژي پديد به وجود مي‌آوردند، هستند.
  • زمان : عامل زمان در طراحي شهري شامل سه جنبه شناسايي الگوهاي‌فعاليتي در دوره‌هاي زماني، شناخت عناصر ساختاري شهر و حفظ آن‌ها و يادگيري مديريت زمان و زمان‌بندي اجرا در پروژه‌هاي توسعه شهري مي‌باشد.
  • فضا: هدف از فضا در طراحي شهري، فضاهايي در ميان ساختمان‌ها است كه ساخته‌نشده‌است. 
  • نظام ها : نظام‌هاي گوناگون به لحاظ عملكردي و كالبدي با يكديگر تلفيق شده‌اند و حياطي يكسان را در محيط ايجاد كرده‌اند.

الزامات اسكيس طراحي شهري

بر اساس رويه كنكور كارشناسي ارشد و همينطور چالش‌هايي كه دانشجويان موفق با آن روبه رو بوده‌اند، موفقيت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري، نيازمند چهار مهارت زير است:

  • بيان گرافيكي
  • تصور ذهني و پرسپكتيو
  • تحليل و ايده پردازي
  • حل سوال 
 

بيان گرافيكي

از ابزارهاي اساسي براي بيان اسناد متفاوت شامل تحليل‌ها، ايده‌ها، پلان‌ها، مقاطع و بيان تصويرهاي متناسب از فضاها بيان گرافيكي مي‌باشد. 

 

تصوير سازي فضايي و پرسپكتيوسازي شهري

ترسيم پرسپكتيوهاي شهري به نوعي جوهره طراحي به شمار مي‌رود. به طوري كه تصورات‌ذهني از فضاهاي متفاوت در قالب پرسپكتيو بر روي كاغذ تبديل به خطوط معنادار مي‌‌شود. در پرسپكتيو اول بايد خط افق، نقطه و خطوط گريز مورد توجه قرار بگيرد.

 

تحليل و هدف گذاري و ايده پردازي

تحليل به معناي سنجش، آناليز و ارزيابي داده‌ها است. در آزمون عملي ارشد طراحي شهري بايد به وضع موجود در يك فضاي‌شهري توجه كنيد. اينكه چه مشكلات و مسائلي در آن وجود دارد كه مجدد بايد طراحي شود. 

 در تحليل يك مسئله در طراحي شهري، مي‌توان از معيارهاي گوناگوني بر اساس اهداف اوليه‌اي كه به دست مي‌آيد، استفاده كرد. اين معيارها به صورت زير دسته‌بندي مي‌شوند:

  • كالبدي: توده، تعادل، دانه بندي، تطابق‌فرمي، گونه‌شناسي، فرم و اكولوژي
  • فضايي: هندسه فضا، تركيب، فرم، جهت و مقياس تركيب، ارتباط ساختار، تعيين فضايي، سلسله مراتب، تسلط فضايي و …
  • بصري: ديد، تنوع، ديد استراتژيك، جهت‌دهي، ارتباط، تناسبات، مقياس، استحكام بصري و ..
  • اجتماعي و ادراكي: قرارگاه‌هاي رفتاري، گروه‌هاي اجتماعي، امنيت، زمان، مطلوبيت، رويدادپذيري و …
  • كاربري و فعاليت: گوناگوني، ظرفيت، سازگاري، تداوم، مقياس، بهسازي، نوسازي و …
  • دسترسي: نفوذپذيري، سلسله مراتب، شبكه و ساختار، تركيب ، حمل و نقل و …
  • زيست محيطي: شبكه اكولوژي، نظم خاك، نظم گياه، نظم آب، توپوگرافي و …

توجه

در واقع ابعادي كه در قسمت فوق به آن اشاره كرده‌ايم، در كنار توقعات فضايي از هر فضاي شهري، به ايده‌ها جهت مي‌دهند. در نهايت نيز مي‌توان با استفاده از بيان گرافيكي مناسب و خاص اقدام به حل مساله كرد.

صرفا حل‌مساله با در نظر‌گرفتن اين ابعاد كافي نيست و ايده‌پردازي در مورد فضاهاي شهري بسيار حائز اهميت است. به عنوان مثال اگر موضوع آزمون عملي ارشد طراحي شهري حل مسائل فضاي شهري باشد، بايستي به كه ايده‌پردازي و خلق فضاي جديد كه مورد استقبال مردم است، پرداخته‌شود.

در نهايت مي‌توان گفت تسلط بر بيان گرافيكي و اسنادهاي مختلف در كنار ايده‌پردازي و تحليل مسئله بسيار مهم است و هر يك ديگري را تكميل مي‌كند تا اسكيس طراحي شهري به مجموعه‌اي كامل تبديل شود.

 

توانايي حل مسائل متفاوت

در برخي مواقع بايد در آزمون عملي ارشد طراحي شهري مسائل متفاوتي كه در يك فضا وجود دارد، حل شود. به عنوان مثال ممكن است موضوع يكنواختي و بي‌روحي يك فضا سبب استقبال كم مردم از آن شده‌باشد.

در اينصورت با طراحي شهري بايد از طريق تزريق فعاليت‌هاي گوناگون شامل تفريحي و تجاري و يا روش‌هاي ديگري از جمله افزايش پوشش گياهي زندگي را به اين فضا برگرداند.

گاهي حتي اين موضوع با برخي تغييرات كوچك همچون اضافه‌كردن يك فلاور باكس حل مي‌شود. اما گاهي ديگر نيز به تغييرات اساسي همچون تغيير كاربري و يا تخريب فضا و تبديل آن به فضايي ديگر نياز است.

زمان و نحوه برگزاري آزمون عملي ارشد طراحي شهري

سازمان سنجش آموزش كشور به عنوان مجري كنكور كارشناسي ارشد، زمان برگزاري آزمون عملي در تمامي رشته‌ها را در قالب اطلاعيه‌هايي از طريق سايت سنجش منتشر مي‌كند.

در صورتي كه داوطلب در زمان اعلام‌شده براي آزمون عملي ارشد طراحي شهري در جلسه آزمون حضور نداشته‌باشد؛ نمره صفر براي او در نظر گرفته مي‌شود. در اين صورت تنها نمره كتبي براي قبولي او در رشته طراحي شهري اعمال مي‌گردد.

تاكنون زمان‌ برگزاري آزمون عملي ارشد رشته طراحي شهري 1402 اعلام‌ نشده‌است؛ اين آزمون در سال‌هاي گذشته در تيرماه برگزار گرديد. احتمالا در سال جاري نيز شاهد برگزاري اين آزمون در تيرماه باشيم.

در نظر داشته باشيد كه تمامي آزمون‌هاي عملي كنكور كارشناسي ارشد در تهران برگزار مي‌گردد. هنرجويان در تمامي رشته‌ها از جمله طراحي شهري، حدود چهار ساعت زمان در اختيار دارند تا طرح خواسته‌شده را اجرا كنند.

داوطلباني كه مايل هستند در آزمون عملي كنكور كارشناسي ارشد طراحي شهري شركت كنند، بايستي كه چند روز قبل از برگزاري اين آزمون، از طريق سايت سنجش كارت ورود به جلسه دريافت كنند.

نحوه شركت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري

داوطلباني كه بر اساس كارنامه اوليه كنكور كارشناسي ارشد، مجاز به انتخاب‌رشته در كد رشته‌هاي امتحاني داراي آزمون تشريحي شده‌اند؛ براي اينكه بتوانند اين كد رشته‌هاي امتحاني را در فرم انتخاب‌رشته خود درج كنند، بايد ابتدا هزينه تعيين‌شده را پرداخت نمايند.

هزينه آزمون عملي ارشد طراحي شهري بر اساس اطلاعيه‌هاي سازمان سنجش در سال گذشته مبلغ 225,000 هزار تومان بوده‌است. متقاضيان بايد براي شركت در آزمون عملي طراحي شهري، همزمان با انتخاب رشته اين مبلغ را نيز پرداخت كنند.

دريافت كارت ورود به جلسه آزمون عملي از طريق سايت سنجش (sanjesh.org) امكان‌پذير است. لازم به ذكر است در اين بازه زماني متقاضيان بايد برگه راهنماي شركت در آزمون كه شامل نحوه برگزاري آزمون عملي ارشد گرافيك، مدت زمان پاسخگويي به سوالات، وسايل لازم و مجاز براي شركت در آزمون و … است را نيز دريافت و مطالعه كنند.

مشاوره آزمون عملي ارشد طراحي شهري

اسكيس بخش بسيار مهم و تعيين كننده‌اي از كنكور طراحي شهري را در برمي‌گيرد كه پس از آزمون نيز در حرفه فرد به عنوان يك طراح شهري بسيار حائز اهميت است.

همانطور كه در اين مقاله به آن پرداختيم، طراحي‌شهري با فرآيند حل مسئله گره خورده‌است؛ در اين ميان براي پيشبرد اين فرآيند از ابزاهاي مختلفي استفاده مي‌شود كه اسكيس يكي از اين ابزارهاست.

در واقع اسكيس بخشي از يك عمل خلاقانه، از شروع طراحي تا تحليل و بررسي گزينه‌ها را در بر مي‌گيرد كه به طراح كمك مي‌كند تا مسير تفكر خود را سازماندهي كند. از سويي ديگر ايده‌ها و تصورات خود را براي خلق فضاهاي شهري مختلف و متنوع بر روي كاغذ پياده‌سازي مي‌كند تا به نتيجه مطلوب كه ناشي از درك صحيح محيط است، دست پيدا كند. در واقع اسكيس زمينه خلق ايده‌هاي جديد را براي دانشجويان فراهم مي‌كند.

در نظر داشته‌باشيد كه اگر تمرينات اسكيس به صورت اصولي پيش بروند، نه تنها اسكيس در ذهن دانشجويان نهادينه مي‌گردد و در ك درستي از آن به دست مي‌آورند، بلكه به راحتي نيز مي‌توانند از مفاهيم آن در آزمون تئوري نيز بهره‌مند شوند.

با بررسي سوالات سال‌هاي گذشته و سير تحول سوالات، اينگونه مي‌توان گفت كه بنيان بسياري از سوالات تخصصي و طراحانه محور شده است اما با در نظر گرفتن عوامل موثر در اين آزمون مي‌توانيد به نتيجه مطلوب خود برسيد.

مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل مي توانند به شما كمك كنند تا بتوانيد خود را براي كسب قبولي در آزمون‌عملي ارشد طراحي‌شهري آماده كنيد. براي ارتباط با كارشناسان مي توانيد از خدمات مشاوره تحصيلي تلفني مركز مشاوره دانتل استفاده كنيد و پاسخ سوالات خود را از مشاوران دانتل دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آزمون عملي ارشد طراحي شهري مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا متقاضيان تحصيل در رشته طراحي شهري در مقطع ارشد بايد آزمون عملي نيز شركت كنند؟

بله، رشته طراحي شهري از رشته‌هاي مقطع كارشناسي ارشد در دانشگاه‌هاي دولتي، داراي آزمون عملي است.

آيا متقاضيان براي شركت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري بايد كارت ورود به جلسه دريافت كنند؟

چند روز قبل از برگزاري آزمون عملي ارشد طراحي شهري متقاضيان بايد از طريق سايت سازمان سنجش آموزش كشور، كارت ورود به جلسه خود را دريافت نمايند.

آيا شركت در آزمون عملي ارشد طراحي شهري نيازمند پرداخت هزينه است؟

بله، داوطلبان بايد براي شركت در آزمون عملي كنكور كارشناسي ارشد طراحي شهري، هزينه تعيين‌شده را پرداخت كنند.

منبع: آزمون عملي ارشد طراحي شهري

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/12/14  ] [ ۰۹ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب